Menilai Kelebihan Sistem Email Autoresponder TrafficWave

Terdapat banyak perkhidmatan sistem email autoresponder (ARS) yang ditawarkan di internet yang akan menyebabkan kita keliru apabila hendak memilih yang terbaik untuk bisnes kita. Salah satu servis sistem email autoresponder yang terdapat di pasaran adalah TrafficWave.

Seperti mana pelbagai sistem email ARS yang wujud di internet, TrafficWave juga mempunyai perbezaan-perbezaan tersendiri daripada sistem yang lain. Mari kita menilai perbezaan-perbezaan tersebut.

1. Yuran fee bulanan kekal sama.

Sistem email ARS seperti Aweber dan Get Response adalah pilihan ramai pada masa ini, tetapi tidak ramai yang sanggup membayar lebih lagi setiap kali bilangan email mereka bertambah. Benar jika anda katakan bahawa anda akan mampu apabila membayar lebih kerana senarai email anda semakin bertambah yang bermakna bisnes anda semakin maju. Tetapi, bagi sesetengah orang ini bukan kesnya. Jadi, TrafficWave telah menetapkan fee bulanan pada kadar $17.95 sebulan. Lebih penting lagi, TrafficWave membenarkan anda ‘test drive’ perkhidmatannya selama sebulan PERCUMA tanpa ditanya nombor akaun Kad Debit/Kredit. Ini bermakna, semua orang boleh melihat dan mengalami servis TrafficWave tanpa risiko selama sebulan.

2. Ciri-ciri penting yang perlu ada pada autoresponder

Walaupun, fee bulanan adalah tetap, tidak bermakna TrafficWave memotong ciri-ciri penting autoresponder. Masih terdapat ciri-ciri ‘Email broadcast’, ‘link tracker’, ‘kempen autoresponder’ dan ‘messages’ tanpa had yang diberikan oleh TrafficWave. Jika anda tiada laman web untuk mempromosi ‘landing page’, anda akan diberikan satu page hos untuk anda mempromosi ‘opt-in’ box. Anda juga boleh menghantar ‘message’ dalam teks format HTML. Keseluruhannya, anda masih mempunyai ciri-ciri asas yang terdapat pada servis ARS berbayar yang lain, malah lebih lagi.

3. Struktur pembayaran komisen yang tinggi.

TrafficWave menawarkan pelan pemasaran ‘affiliate’ kepada anda. Kebanyakan servis ARS membayar satu aras atau dua aras sahaja dalam program pemasaran affiliate mereka. Sebagai contoh Get Response pernah mempunyai program affiliate dua aras tetapi mengubahnya kepada satu aras sahaja pada masa ini. TrafficWave pula menawarkan struktur pemasaran ‘affiliate’ sepuluh (10) aras. Ini adalah berita baik, bukan sahaja syarikat membekalkan sistem ARS, mereka juga memberikan peluang untuk anda menjana pendapatan residual secara pasif yang boleh membesar dari bulan ke bulan.

Ketiga-tiga faktor diatas adalah titik permulaan untuk anda mengenali apa yang ditawarkan oleh TrafficWave. Cara terbaik untuk mengetahui 100% potensinya, anda perlu cuba sendiri. Sistem TrafficWave membenarkan anda mencuba selama 30 hari dan anda akan dapat melihat sendiri ruang ahli secara percuma tanpa risiko. Satu tip untuk bisnes – anda boleh register percuma, ‘test drive’ dan anda promosikan sistem ini kepada kenalan anda. Ada kemungkinan, apabila tempoh 30 hari percuma anda tamat, komisen yang anda terima boleh jadi yuran fee bulan berikutnya. 🙂

Secara keseluruhan, TrafficWave bukan sahaja adalah sebuah perkhidmatan servis sistem ARS yang baik, malah mempunyai potensi besar bagi mereka yang buat bisnes pemasaran affiliate untuk menjana pendapatan yang baik. Walaupun anda mungkin tidak tertarik dengan komisen ‘affiliate’ ini, anda masih boleh menggunakan sistem ARS Traffic sebagai tempat membina senarai email dalam bisnes yang anda ceburi terutama yang melibatkan aktiviti networking.

About SifooKZ

B. Mgt (USM). Usahawan Pemasaran Rangkaian: Business Partner, Tone Wow Group Ruby Director, TDC Holdings
This entry was posted in Pengurusan Email TrafficWave and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s